Saturday, August 25, 2007



Fa temps que en porto una de cap. Sempre m'han agradat el cotxes i els scalextrics, coneguts a tot arreu amb el nom d'slot, i de ben petit, al meu fill, també és un fan dels cotxes. És per això, que quan va tenir una edat adequada, els reis li van portar un joc d'scalextric. A més, com que avui dia porten uns imants que fan que sigui molt difícil sortir de la pista, li anava molt bé.

Però sigui la manca de lloc on tenir-lo muntat, o de temps per anar muntant i desmuntant per anar només donant voltes sempre al mateix circuit, va caure en l'oblit, com moltes altres coses, fins que vaig decidir que volia reprendre l'idea de tenir el meu circuit, no l'original, si no ampliat i decorat com a maqueta, que és el que realment el fa interessant i divertit.


Per començar, el primer és veure on es pot situar el circuit, ja que serà fix. Hi han moltes maneres de tenir-los, i n'he vist a diverses pàgines web tant dissimulats en el sostre del menjador, plegat com si fos un armari del dormitori, o dissimulat a sota una taula de treball. Donat el càs, vaig triar el sostre del garatge, just per sobre el cotxe.

Un cop escollit el circuit, i dissenyat amb un programa apropiat (SlotTrackDesigner) baixat d'internet, hem de fer la plataforma, i per això he anat a un magatzem de fustes a veure que tenen. He de dir que no tenen molta cosa, i si mirem una mica la “pela”, finalment m'he decantat

per uns llistons que potser no són tot el rígids que voldría però més endevant si cal, puc posar

per sota alguna peça d'alumini que pesí poc i eviti la flexibilitat del tauler. També unes fulloles, que si bé no fan la mida que necessito, un cop tallades a trossos (per posar-les al cotxe) i un cop clavades i encolades, encara farem el fet.


Primer haurem de fer el marc, amb els llistons de 2,8 mm., i després posarem les fulloles pel cantó “bo”, ja que és el que ha de quedar ben cobert. Per la banda de sota, ja va bé que no quedi tot cobert, ja que aprofitarem l'avinentesa per posar-hi uns llums, i així respira una mica. Entre les dues cares, hi ha trossos de porexpan d'alta densitat per tal de que el pes es reparteixi una mica.

Posteriorment ho penjarem del sostre amb un polipast que ajudi a pujar i baixar.